
پس از دوهفته از تولد بنیانا ،دومین گوساله شبیه سازی شده به نام تامینا در اصفهان سالم متولد شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، مدیرپایگاه تحقیقاتی رویان اصفهان گفت:این گوساله شبیه سازی شده پس از 280 روز آبستنی و با عمل سزارین در مجتمع «فکا» اصفهان به دنیا آمد.
دکتر محمدحسن نصراصفهانی افـزود : بـا تـولد این گوساله که از منشا سلولی مشابه بابنیانا است زنجیره تحقیقات تولید داروهای نوترکیب در شیر کامل شد و کشورمان درجایگاه معدود کشورهای صاحب توانمندی در شبیه سازی انواع پستانداران مزرعه ای قرارگرفت.
وی هدف از اجرای این طرح شبیه سازی را حصول تصمیم نهایی در زمینه انتخاب پستاندار مزرعه ای برای تولید حیوان فراریخت با توان تولید داروهای نوترکیب در شیر دانست.
دوستان عزیز برای اطلاعات بیشتر و مشاهده تصاویر مربوط به روند تولد ( تامینا ) به ادامه مطلب مراجعه کنید !
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکتر محمد حسین نصر اصفهانی، رییس پایگاه اصفهان پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی با اعلام این خبر، افزود: تولد این موجود به فاصله کمتر از دو هفته از تولد «بنیانا» اولین گوساله شبیه سازی شده کشور محقق شد.
وی اضافه کرد: پژوهشکده رویان زنجیره تحقیقات جنین شناسی در زمینه شبیه سازی را کامل کرده و کشور ایران را در جمع معدود کشورهای صاحب توانمندی شبیه سازی در اقسام مختلف پستانداران مزرعهای قرار داده است.
دکتر نصر اصفهانی، هدف اصلی از انجام این سلسله تحقیقات دامنهدار جنین شناسی و شبیه سازی را حصول تصمیم نهایی در زمینه انتخاب بهترین گونه پستاندار مزرعهای جهت تولید حیوان تراریخت با توان تولید داروهای نوترکیب در شیر دانست و گفت: محققین مرکز پژوهشکده رویان طی یک دوره چهار ساله و با بررسیهای مستمر و موفق شبیه سازی در کشور، گونه بز را به عنوان پستاندار منتخب جهت دسترسی به هدف بنیادی تولید حیوان تراریخت انتخاب کردهاند.
این در حالی است که کشورهای صاحب نام دنیا، بنا به مقتضیات هر کدام گونه خاصی از حیوانات را جهت تولید حیوان تراریخت انتخاب کردهاند.
مدیر پایگاه تحقیقاتی رویان اصفهان با بیان این که میزان کارآمدی حاصله در تولید جنینهای شبیه سازی شده آزمایشگاهی در پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی در بالاترین میزان جهانی قرار دارد که مشابه آمار کشورهای صاحب تکنولوژی شبیه سازی از جمله نیوزلند، دانمارک و آمریکا است، خاطر نشان کرد: در حال حاضر پژوهشگران پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی اولین رده سلولی تراریخت بز حاوی ژن تولید داروی t-PA را تولید کردهاند که امید است در آیندهای نزدیک، اولین بز تراریخته (ترانس ژنیک) را که توان تولید داروی درمان سکته قلبی را در شیر خود دارد تولید کنند.
وی خاطر نشان کرد: تولید ارزان قیمت و بهینه داروهای پروتئینی گران قیمت و کمیاب از طریق تکنولوژی شبیه سازی و مهندسی ژنتیک، امروزه مهمترین رهیافت تولید این داروها و راه حل کلیدی قطع وابستگی و نیاز کشور به واردات داروهای خاص است.
نصر اصفهانی با بیان این که این مرکز، آمادگی خود را برای حفظ گونههای در حال انقراض کشور از طریق تکنولوژی شبیه سازی اعلام کرده است گفت: تا کنون چندین کشور دنیا از جمله نیوزلند، انگلیس، آمریکا، ایتالیا گونه های جانوری در حال انقراض خود را از طریق تکنولوژی شبیه سازی احیاء کردهاند.
مهندس جمشید جلیل نژاد ــ مدیر عامل مجتمع «دامپروری فکا» - نیز در خصوص تولد دومین گوساله شبیه سازی شده در این مجتمع، یادآور شد: هر دو گوساله «بنیانا» و «تامینا» از سلولهای بدن یک راس گوساله نر ممتاز در شرکت دامپروری «فکا» متعلق به سازمان تامین اجتماعی شبیه سازی شده است.


